2019-02 Uutiskirje

Shalom ystävät

”Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa.” Arameaksi tämäFil.4:13 kuuluu näin: ”Kaiken minä saavutan sillä voimalla, joka on Messiaassa – joka minulle antaa voimaa.

Olemme koko perheenä huomanneet, että kaiken me saavutamme ja kaiken me voimme Messiaassa, joka antaa meille voimaa. Pojat joutuivat hyppäämään yhden luokan yli kun täällä koulu aloitetaan kuusi vuotiaana. Elnatan päätti Suomessa kolmannen luokan, ja on nyt viidennellä. Eliel lopetti Suomessa esikoulun, ja on nyt  toisella luokalla. Tämä ei ole ollut pojille mutkatonta eikä helppoa, mutta näemme selkeästi miten Messias on antanut voimaa ja ymmärrystä opiskeluun. 

Meidän rakentamisessamme olemme nähneet päivittäin Jumalan hyvyyden ja johdatuksen. Hän on antanut voimaa ja johdattanut tekemään oikeita valintoja. Jumala on hyvä, ja Hänen hyvyytensä olemme nähneet siinä, että olemme saaneet talkooväkeä rakentamaan. Jumalan uskollisuutta olemme saaneet kokea, kun rahamme ovat riittäneet rakennusmateriaalin ostoon ja työmiesten ruokkimiseen. Olemme saaneet asiakkaita majataloomme, ja niillä rahoilla olemme voineet ostaa rakennusmateriaalia. Työ on vielä kesken ja menoja paljon mutta luotamme Hänen armoonsa ja hyvyyteensä. Kiitämme suuresti uskollisia tukijoitamme, jotka auttavat meitä niin monin tavoin elämäämme Israelissa. Totisesti, haluamme yhtyä Paavalin sanoihin, että ”kaikki minä voin hänessä”, mutta tekee tyhjäksi omin voimin selviytymisen. Yeshuassa, selviämme kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa.  Hänessä olemme myös kykeneviä siihen palvelutehtävään, mihin hän on meidät kutsunut. 

Seurakunta, Ahavat Yeshua

Olemme löytäneet seurakunnan, jonka koemme saaneemme johdatuksena. ”Ahavat Yeshua”, joka suomeksi tarkoittaa ”Jeesuksen rakkaus”, heijastaa sekä rakkautta Häntä kohtaan että Hänen iankaikkista rakkauttaan niille, jotka hyväksyvät Hänet sydämeensä Herrana. Tämä seurakunta haluaa seurata Israelin ensimmäisen seurakunnan jalanjälkiä, Apostolien tekojen luvussa 2 kuvatulla tavalla. Koemme tässä seurakunnassa rakkautta ja lämpöä, ja siksi liityimme seurakuntaan. Haluamme myös palvella tässä seurakunnassa perheenä, ja Elnatan jo innolla odottaa, että hän pääsee soittamaan seurakunnassa. 

Nykytilanne Israelissa

Neljännes israelilaisista kärsivät taloudellista puutetta. Se tarkoittaa, että yli 2.3 miljoonaa – heistä yksi miljoona lasta lasketaan katekoriaan ”köyhä”. Lähes neljännes israelilaista lapsista tarvitsevat lasten-huoltopalvelua, ja yli kolmannes heistä jättävät ainakin yhden aterian päivässä taloudellisen ahdingon vuoksi, kertoo Latet (anna) järjestön tuore raportti. Köyhillä vanhuksilla tilanne vain pahenee. Heidän eläkkeensä ei riitä hoitamaan heidän terveyttään. Elintason korkeus iskee pahimmin heikkoihin perheisiin ja velkaantuneisiin, ja yli puolella köyhistä perheistä ei ole lämmityslaitteita tai varaa niihin talven tullessa. He jättävät lääkkeet ostamatta, ja jättävät hammashoidon pois. Puute ja köyhyys ajaa ihmisiä lopettamaan elämänsä. 

Tilanne Israelissa on hälyttävä monesta eri näkökulmasta. Jos ajatellaan sitä nousevaa väkivaltaa perheissä, sekä lasten seksuaalista hyväksikäyttöä. Joskus kokee, että ”luhistuu” raskaan taakan alle.  Ja kaikesta huolimatta toivoo, että saisi olla näitä särkyneitä sydämiä auttamassa, osoittamassa rakkautta ja olla Yeshuan hyvänä tuoksuna. Talomme on särkyneiden sydämien majatalo ja tavoitteenamme on että särkyneet sydämet saisivat kokea eheytymisen kodissamme. 

Liity Israelin työn kannattajajäseneksi – Kiitos kun välität!

Valona Maailmalle & Hope for Tomorrow

Rakkain siunaavin terveisin,

Efraim, Rachel, Elnatan ja Eliel


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *