2018-10 Uutiskirje

Jumalassa on minun apuni ja kunniani. Minun väkevyyteni kallio, minun turvani on Jumala.” Ps. 62:8

Pyydämme sinua uhraamaan aikaa lukeaksesi kirjeemme loppuun, jotta saisit kokonaiskuvan kutsumustyöstämme.
 

Kaunis kiitos sinulle

Nöyrästi kiitämme tuestasi rukouksin ja taloudellisin kannatuksin. Arvostamme, että seisot rinnallamme ja olet ottanut sydämellesi tämän työn Israelissa. Kaikkivaltias ei jää kenellekään velkaa ja Hän näkee puhdassydämiset. 

Jerusalemissa on kovat henkiset taistelut, rukoustukea tarvitaan päivittäin jaksaakseen eteenpäin. On tärkeätä ymmärtää juutalaista kulttuuria ja historiaa, jotta osaisimme oikein viedä Hyviä uutisia Messiaasta. Herra aina suokoon nöyrän- ja viisaan sydämen lähestyä ihmisiä.

Paluu kotiimme

Valitettavasti jouduimme järkyttymään siitä, kuinka uskovaiset vuokralaiset olivat jättäneet kotimme vaikka maksoivat hyvin edullista vuokraa isosta talosta. Lisäksi he tienasivat majoitettavista, mutta heidän tapa kohdella ihmisiä aiheutti paljon pahennusta ja meille tuli valituksia. Näkymme oli surullinen, kun sohvat ja matot olivat repäisty. Pesukone rikki ja ruosteessa, ikkunoiden kahvat ja sädekaihtimet rikki, tiskikone oli myös kärsinyt, musiikkilaite ja kaiuttimet olivat rikki. Toisin sanoen talo oli kuin sikolätti. Kylpyhuoneen laatikot lilluivat jossain kylpyöljyssä. Eräs ystävistämme tuli etukäteen Israeliin auttaakseen siivoustöissä, ja hän ei halunnut näyttää kuvia missä kunnossa talo oli jätetty. Seinät jouduttiin paklaamaan ja maalaamaan uudestaan. Tosi rankka ja masentava näky! Meille pian iski sellaiset iho-ongelmat stressistä, että voimme sanoa kokevamme sen että nahoissamme. Eräs ystävistämme kun oli tullut meille kyläilemään sanoi, ettei ole eläessänsä nähnyt niin likaista kotia ja hän on kuusikymppinen, joten kokemuksia on ollut. Vuokralaistenkin aikana, ystävämme on tullut avustamaan siivouksissa ja sanoi heittäneensä säkkikaupalla roskikseen pelkästään keittiöstä, kun madot olivat jo kehittyneet perhosiksi! Nyt ollaan menty päivä kerrallaan Herran avulla.

Makor Ha’Tikvah koulu

Koulun avajaisjuhlassa elokuun alussa koulun nykyinen rehtori, Yoel Russu kertoi kuinka Makor HaTikvah koulun, valtio tunnusti koulun ensimmäisenä messiaanisena kouluna. Vuosien rukoustyö on nyt palkittu. Kiitämme Jumalaa tästä tarjoamasta mahdollisuudesta saada hyvä koulutus messiaanisille lapsille. Siellä saa nyt vapaasti lukea uutta testamenttia ja oppilaat kokoontuvat joka aamu kello 7:45 rukoilemaan yhdessä. Poikamme Elnatan ja Eliel nousevat joka aamu kuuden jälkeen, ja heillä on jonkun verran haastetta, kun hepreankieli on ruostunut ja lisäksi hyppäsivät yhden luokan koska Israelissa aloitetaan vuotta aikaisemmin koulu. Muistakaa heitä rukouksin.

Koulu on yksityinen maksullinen koulu. molemmista pojista maksamme 1750 Nis/KK eli 425 Euroa/KK ja siihen ei sisälly ruoka. Lisäksi Israelissa kaikki koulukirjat ja tarvikkeet joutuu ostamaan itse. Messiaaninen koulu on uskoville lapsille suuri siunaus, ja Herra suokoon koulun menestyvän, koska sillä on suuri vaikutus ja sen hedelmät ovat pitkäkantoisia.

Pakolliset kulumme Israelissa

Israelissa on monenlaista pakollista menoa. On kiinteistövero, joka on meillä yli 400 Euroa/KK. Lisäksi on sähköt, vedet, kaasut, terveysvakuutukset, talon velat, pakollinen turvajärjestelmä, joka liittyy talon vakuutukseen, juomavesilaite suodattimineen (koska asuinalueemme vesi ei ole juomakelpoista), yms… Tämä kertoaksemme kuinka tärkeä on tukenne. Nyt kun olemme jo olleet kolme kuukautta maassa, niin huomasimme, että esimerkiksi lokakuussa 2018 saimme noin 600€/KK tukijoiltamme. Ymmärrätte, että olemme kiitollisia jokaisesta eurosta, mutta se vaan ei millään riitä kattamaan kulujamme. Talossamme on myös paljon potentiaalia toimia hengellisen työn puitteissa, kuten pitää kokouksia, seminaareja, sapattiaterioita isolle porukalle, yms… Olemme myös ottaneet selville jos joutuisimme myymään talomme ja muuttaa kerrostaloasuntoon, niin nykyään ne ovat yhtä kalliita ellei kalliimpia kun talo jossa asumme. Lisäksi työpotentiaalia ei olisi. Lähteä vuokraamaan tiloja muualta tulisi kalliiksi. Meillä on myös rakennusprojektimme kesken ja olemme äärettömän kiitollisia niille suomalaisille miehille, jotka ovat tulleet vapaaehtoisesti meitä auttamaan, tietäen että varamme ei riittäisi muuten. Kuitenkin on otettava myös eri alan miehiä, joille joudumme maksamaan työstänsä. Tammikuun loppuun mennessä pitäisi kaikki olla valmista, jos Herra suo, jotta ei tulisi ongelmia viranomaisten kanssa. Sen jälkeen voisi ajatella elävänsä normaalia elämää mikäli se on täällä mahdollista. Hektisyyttä on paljon ja paineita erilaisia. Elämä ei ole samanlaista kun Suomessa. 

Kävimme myös pankissa anomassa lisälainaa mutta se on ongelma, koska tulot ovat liian vähäiset. Meillä riittää töitä niin paljon, että meillä on mahdottomuus ottaa lisätyö. Ystävät, jotka majoittuvat meille tietävät kertoa kuinka ahkerasti toimimme, kun meitä on aika moni jo varoittanut, että kulumme pian ihan loppuun. Haluamme kuitenkin tehdä osuutemme ja enemmänkin rukoillen, että niihin asioihin joihin emme voi vaikuttaa, niin Jumala tekisi ihmeitä.

Järkyttävä uutinen

Suureksi suruksi saimme juuri kuulla, että pitkäaikainen uskovainen ystävämme, jonka kanssa teimme Elämän Puolesta työtä vuosia, heittäytyi sillalta noin viisi viikkoa sitten. Hän toimi Elämän Puolesta johtajattaren Sandy Shoshanin oikeana kätenä eli oli ikään kuin varajohtajatar. Juuri muutamaa päivää ennen matkaansa Australiaan katsomaan poikiansa ja lastenlapsiaan, niin Gili teki itsemurhan. Hän taisteli pitkään henkisistä ongelmista, ja sai säännöllisesti sielunhoitoa mutta epätoivo, ja varmaan jonkinlainen syvä masennus vei hänet siihen pisteeseen, että teki itsemurhan. Tämä oli hänen pojillensa järkyttävä shokki tulla hautaamaan äitinsä Israeliin, kun odottivat näkevänsä hänet Australiassa muutaman päivän kuluttua. Nykykiire ja erityisesti Israelin hektinen elämä kuluttaa ihmistä aika lailla. Monella ei ole enää aikaa herkistyä Pyhälle Hengelle ollen herkkä aistimaan kuinka voi jollekin vieressänsä, pitkä aikaiselle ystävälle, olla avuksi. Murheellista on!

Taiteilijoiden seminaari

Osallistuimme Sveitsiläisten uskovien järjestämään taiteilijoiden seminaariin. Saimme tutustua uusiin ihmisiin, jotka mahtavalla tavalla palvelevat Herraa taiteen puitteissa, niin Sveitsissä kuin täällä Israelissa. Esimerkiksi, eräs sveitsiläinen muusikko nimeltä Guy Barblan, on laittanut liikkeelle taidekouluja nimeltä ”Centres de Formations Artistiques Chretiens” eli ”Kristillisen Taiteen Koulutuskeskukset”. Musiikin, laulun, tanssin, teatterin, yms. taiteen kautta tavoitetaan ihmisiä evankeliumilla. Heidän näkynsä on lähellä meidän sydäntämme, koska minulla, Rachelilla, on sydämellä ”The Chamber of the King” eli ”Kuninkaan huone”, jossa hyvän tiimin kanssa voitaisiin toimia niin, että särkyneet sydämet saisivat sielun, ruumin ja hengen hoitopaketin. Tarkoituksena on käyttää niitä lahjoja ja koulutuksia mitä kullakin on voidakseen palauttaa ihmiselle sen arvon, ja kauneuden joilla silmillä Jumala meidät näkee. Se on kun virtalataus, kun ihminen jälleen huomaa kuinka arvokas hän on Jumalan edessä. Nostamalla ihmisten itsetuntoa me teemme yhteistyötä Herramme kanssa.

Jos talon saisi pitää, niin voitaisi ajatella käyttää meidän tilojamme toteuttaaksensa tätä näkyä. Minulla on kaksi uskovaista ystävää, joilla on tätä samaa näkyä. Yksi on paikallinen ja toinen on sveitsiläinen psykologi. Näkyä on, mutta varoja tarvitaan: Ensimmäiseksi, viedäksemme talomme rakennusprojekti päätökseen, toiseksi voidaksemme taloudellisesti elää tässä maassa ja kolmanneksi toteuttaaksemme tätä Herran näkyä. Haluaisimme pysyä tässä hengellisessä työssä keskittyen evankeliumin viemiseen eteenpäin poukkoilematta eri suuntiin. Me emme voi keskittyä moneen työhön samaan aikaan tienataksemme leipämme, koska voimavarat eivät siihen riitä. 

Avustusta Jerusalemin köyhille

Palatessamme kotiin olemme tehneet suurta inventaariota, ja laittaneet säkki kaupalla monenlaista hyvää tavaraa pois: vaatteita, astioita, kenkiä, vauvan tarvikkeita, yms. jotka ovat menneet köyhille ortodoksi juutalaisille. Avustustyö avaa ovet evankeliumin viemiselle eteenpäin, koska ihmiset tulevat kosketetuksi ja ymmärtävät että heistä välitetään. 

Pelastakaa ”Beit Or” Särkyneiden Sydämien Majatalo

Talomme yhteydessä toteutamme Jumalalta saatua näkyämme olla avuksi kaikille niille joilla on särkynyt sydän. Se on ollut näkymme ensimmäisestä päivästä kun astuimme taloomme, ja sitä olemme tehneet vaikka olemmekin olleet Elämän puolesta työssä matkustaen eri kaupungeissa. Sekin on osa tätä särkyneiden sydämien hoitamista. Kysymyksessä on pioneerityö, jota kehitämme koko ajan. Majoituksen yhteydessä olemme monelle saaneet olla Jumalan käden jatkeena, kun on lapsensa menettäneitä, niitä jotka ovat olleet hyväksi käytön kohteena, nuoria jotka ovat isättömiä, ja äitejä jotka ovat tulleet hylätyksi miehensä lähdettyä. Monenlaista kärsimystä on ja särkyneet sydämet tarvitsevat toivoa, lohtua ja parantumista Herrassamme. Tällöin myös sydämet ovat otollisempia lähestymään Herraa, ja kuulemaan evankeliumia. Työ on laaja ja ehdoton erityisesti Israelissa, jossa aina soditaan. Esimerkiksi, etelässä Sderotin kaupungin asukkaat ovat niin kovan stressin alla jatkuvista raketeista, että 10 -vuotiaat lapset pissaavat allensa.

Majoittumalla meille tuette myös messiaanista juutalaista perhettämme täällä kalliissa Israelin maassa. Kotonamme pidämme myös hengellisiä tilaisuuksia, mitä emme muuten pystyisi pitämään pienissä tiloissa. On myös ilo saada uskovaisia suomalaisia tänne meille, koska hekin ovat meille rohkaisuksi ja iloksi. Totuuden nimessä on myös sanottava, että jos emme pysty suoriutumaan maksuistamme eli talon erilaisista kuluista, niin pankin uhka on jo olemassa ja meiltä saatetaan viedä talo alta. Siihen pisteeseen emme toivoisi joutuvamme, koska muuten se veisi näkymme mennessänsä. Henkisesti on ollut kovin kuluttavaa, mutta nyt kun lähestymme loppua, niin meitä rankasti koetellaan. 

Rakentaminenkin on vielä kesken, ja siihen tarvitaan vielä noin 40.000 euroa. Olemme myös aikaan sidottuja, eli virallisesti rakentaminen loppuu Tammikuussa 2019 mennessä. Rukoilkaa ihmettä!

Tärkeä tietää

Tilinumeromme on pysynyt samana!

Teemme työtä suomalaisen järjestön alla, jotta kaikki kulkee virallista tietä. Järjestön nimi on: ”Hope for Tomorrow” eli ”Toivoa huomiseen”. Outi ja Jari Välimaa ovat järjestön johtajia. Jouduimme odottamaan suomalaisilta viranomaisilta lupaa kirjoittaa uutiskirjettämme, joten siksi ette ole kuulleet meistä mitään näinkin pitkään. 

Selvennykseksi, emme saa ”Toivoa huomiseen” järjestöltä palkkaa, vaan te, rakkaat ystävät, olette ainoat tukijamme. Järjestö ei myöskään ota mitään kuluja välistä, vaan koko rakkauden lahjanne toimitetaan suoraan meille Israeliin. Järjestö on erittäin luotettava ja iloitsee yhteistyöstämme, koska ovat sitä vuosia rukoilleet. Herra antakoon menestyksen omaan työhönsä. Rukoillaan varoja evankeliumin viemiseksi eteenpäin. Uskomme, rakkaat ystävät, että ymmärrätte tämän rehellisen tilityksemme ottaen huomioon, että teilläkin on oikeus tietää jos asiat kääntyisivät toisin. Herraan kuitenkin turvaamme!

Rakkain siunaavin terveisin Siionista, Rachel, Efraim, Elnatan ja Eliel

One Reply to “2018-10 Uutiskirje”

 1. Kiitos Rachel Efrain ja perhe.
  Oli mukava lukea kirjeenne. On vaan huoli teidän hyvästä työstänne. Mistä varat kaikkeen. Riittääkö uskovilla rahaa avustuksiin. Niin paljon on autettavia.

  Kun löytyisi riittävästi säännöllisiä tukijoita. Sekin olisi yksi hyvä asia.

  Olemme ryhmämme kanssa lähdössä täältä Suomesta 8.3. Olisiko mahdollista päästä tutustumaan teihin ja työhönne. Jos vain ryhmämme johtajille sopii. Jos teille sopii. Olemme ensimmäiset 4 yötä Jadhas monassa ja 3 seuraavaa Tiberiassa.

  Jumalamme apua teille pyytäen. Ihmettä siitä että selviätte kaikesta tuosta mainitsemastanne.
  Rakkaudella teitä muistaen Irma Pohjois-Karjalasta Suomesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *