2018-06 Uutiskirje

Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa.

Israel – 70 vuotta Jumalan ihmeitä 

Juhla pidettiin Hyvinkäällä 26.5 Helluntaiseurakunnassa. Pääpuhujaksi oli kutsuttu Israel College of the Bible’n johtaja, Dr. Erez Soref, jonka me tunnemmekin Netanyan ajoilta kun kuuluimme samaan seurakuntaan. Tämä oli Fidan ja Avainmedian yhteinen tapahtuma seurakunnan kanssa. Me saimme kutsun vastaamaan musiikista. Lauloimme tietysti heprealaisia lauluja, mutta yllätys yllätys, meitä pyydettiin laulamaan myös Elvis Gospelia. Saimme kuulla monia mielenkiintoisia puheita ja opetuksia päivän aikana, joka kesti aamupäivästä ilta kahdeksaan asti. 

Meillä oli koettelemuksia ennen Hyvinkään tapahtumaa. Nimittäin, kolmea viikkoa aikaisemmin Elnatan kaatui pyörällä, ja peukalo vääntyi banaaniksi. Peukalo onneksi saatiin suoristettua ja kipsattin. Käytiin seurannassa joka viikko, ja kipsi poistettiin pari päivää ennen Hyvinkään konferenssia. Minä taasen menetin ääneni ja sain flunssan viikkoa ennen tapahtumaa, ja pari päivää sen jälkeen Rachel tuli flunssaan. Tropattiin kovasti koko viikon ajan, ja jotenkin saimme äänemme kulkemaan. Kaikesta huolimatta saimme paljon hyvää palautetta, ja erityisesti Elvis Gospelista.

Sapattiateria Kouvolassa

Koulupäivän jälkeen, 4. toukokuuta sainkin heti hypätä auton kyytiin, että ehdimme ajoissa illaksi Kouvolaan. Kiitämme Herraa, että saamme aina yhdessä lastemme kanssa kulkea, ja toisiltamme saamme voimaa. Sapattikokouksessa oli niin mahtava Pyhän Hengen ilmapiiri kun Herran ilo, vapaus ja voitelu olivat läsnä. Olimme kaikki kuin suurta perhettä Herramme juhlassa. Pitkät matkat ja vaivannäkö palkitsee kun kuulee hyvää palautetta. Kiitetty olkoon Herra! Hänen uskollisuutensa pysyy iankaikkisesti. 

Seiso  Israelin rinnalla

Sapattiaterialla, Efraim jutteli iäkkäämmän naishenkilön kanssa ja hän alkoi kertoa minkälainen kohtaaminen hänellä oli ollut edellisenä yönä. Efraim kuunteli tarkkaavaisesti ja sen jälkeen pyysi iäkästä henkilöä kertomaan sen sanoman kaikille läsnä oleville. Tässä vain osa sanomasta – se mikä koskee Israelia.

”Herään 4.5 klo. 3.15 ja kuulen hiljaista kännykkäni herätyskellon sointia.  Sanon, enhän ole laittanut kelloa herättämään?   Kuulen: Et olekaan,  se olin  Minä.  Mene ja kirjoita”.

”Tänään on päivä,  kun jaan teille taas tietoa tulevasta,  siitä mitä tapahtuu huomenissa.  En halua pitää teitä omiani pimennossa,  vaan jo etukäteen saatte katseltavaksenne ne sivut, missä tulevaiset Sanelen.  Se kauhistus tulee tapahtumaan teidän silmäinne nähden.  Se tulee sellaisella vauhdilla, ettette voisi kuvitella sellaista olevankaan.  Vihollinen nostaa  ja on jo koonnutkin joukkonsa valmiiksi.  Se tulee hyökkäämään  Minun kansani päälle.  Se tulee tykittämään kaikella perkeleellisellä voimallaan”.

”Sotikaa,  sotikaa te omani,  jokainen omassa kammiossanne ja seisokaa kansani rinnalla.  Tietääksensä,  että heitä ei ole hyljätty,  vaan siskot ja veljet ympäri maailmaa seisovat rinnallansa ja rukoilevat.  Siunatkaa heitä,  että siunauksen saisivat,  tulisivat tuntemaan  Vapahtajansa”. 

Rukoile ystäväni

Ystäväni, saanhan pyytää sinua rukoilemaan Israelin paluumme puolesta. Monenlaista haastetta ja koettelemusta on edessämme. Myrskyt ja rankat vesisateet ovat aiheuttaneet talollemme vahinkoa. Sisärakenteisiin on päässyt vettä, ja myös sähköjärjestelmään. Maalit ovat osittain rapisseet seiniltä ja monenlaista muuta korjaamista on. Olemme  kaupungin viranomaisten valvonnan alla sillä meidän tulee viedä tämä monta vuotta kestänyt rakennusprojekti päätökseen. Varsinaisen rakentamisen (parvekkeen katto, autotalli, huone) aloitamme syyskuussa.  Aikaa on vuoden loppuun 2018, ja viimeistään tammikuun lopussa 2019 kaikki pitää olla valmista. Tämän jälkeen lupia ei enää myönnetä ja mitään muutosta ei voi rakennukseen enää tehdä. Vetoankin tässä vapaaehtoisiin ammattimiehiin, koska varamme ovat hyvin rajoitetut, kuin myös voimavaramme. Muutto on edessä täältä Suomesta, ja sitten jälleen asettuminen Israeliin – mainitsematta sen enempää lasten koulumaailman haasteista. Joskus miettii, että kuinka voimavarat riittävät, kun Israelissa elämä on hyvin hektistä, mutta ei voi kun luottaa  Jumalan armoon -ja uskollisuuteen. Lisäksi Efraimilla todettiin hiljattain sydämen paksuuntuminen. Hänen suvussaan on sydänsairautta ja moni siihen menehtynyt. Hän hoitaa kuntoansa ja valvoo ruokavalioansa, mutta stressi on sitten pahin tekijä ja sitä tulee välttää. Haluaisi elää rauhallista elämää mutta olosuhteet eivät sitä monestikkaan salli. Rakas ystävämme, tukeasi tarvitaan enemmän kun koskaan. Kiitos kun otat asiamme sydämellesi.

Kiitossanat

Statistiikat osoittavat, että yksi vuosi Israelissa vastaa neljään vuoteen Euroopassa.  Israelissa elämä on hyvin hektistä ja kuluttavaa. Tietoisuus siitä, että veljet ja sisaret ovat rukouksin tukenamme on todella suuri kiitosaihe, kuten myös se, että kannattajajäsenyydelläsi selkeästi tuet Valona Maailmalle -yhdistyksen toimintaa. Rakkautesi Jumalan omaisuuskansaa kohtaan on kallisarvoista Jumalan silmissä. Monet jännitteet Gazan rintamalla, Iranin potentiaalinen ydinpommi, Hizbollah, ja Iranin rakentamien ohjus-tehtaitten sijoittaminen Libanonin maaperälle maanalaisiin tiloihin luo luonnollisesti pelkoa, ja vaikeuttaa israelilaisten elämää. Herra suokoon, että saisimme olla rohkaisemassa kansaamme osoittaen heille tietä Messiaan käsivarsille.

Asuntotarve

Heinä-elokuun vaihteessa on tarkoituksemme muuttaa takaisin Jerusalemiin. Edellisessä ystäväkirjeessä mainitsin rukousaiheena, että saisimme käyttöön asunnon, jonne voisimme Israelista käsin aina mennä vieraillessamme Suomen seurakunnissa kalenterivuoden aikana, noin 2 ½ kuukauden ajan. Asuntoasia pitäisi selvitä viimeistään kesäkuun loppuun mennessä, sillä meidän tulee alkaa tyhjentää asuntoa heinäkuun aikana. Meillä on täällä, huonekalut, kodinkoneet, toimistotarvikkeet ja kaikki vaatteet valmiina vain siirrettäväksi asuntoon, josta käsin voisimme vierailla seurakunnissa. Ollessamme Suomessa tarvitsemme aikaa hiljentymiseen ja perheenä toinen toisillemme, ja tätä on vaikea toteuttaa toisten nurkissa. Tämä tarve on todellinen ja siksi pyydänkin, että jaksaisit muistaa tätä asiaa. Herralle, ei mikään ole mahdotonta. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *