2018-02 Uutiskirje

Jumala saa teissä aikaan sen, että tahdotte tehdä ja myös teette niin kuin on hänen hyvä tarkoituksensa. Fil. 2:13

Haluan jakaa uutisia koulumaailmastani todeten kuinka hienolla tavalla Jumala meitä kutakin kuljettaa, jotta saisimme olla palvelupaikallamme johon Hän on meidät kutsunut. Minulle tuli asiakkaaksi 25 vuotias nainen, joka halusi raitoja pitkiin hiuksiinsa. Töitä tehdessäni ”T” alkoi hyvin avoimesti kertomaan hänen elämästään. Pian kävi ilmi, että hän oli menettänyt äitinsä auto-onnettomuudessa noin yhdeksän vuotta sitten. Kuuntelin ja otin osaa. Hetken kuluttua ”T” alkoi kertomaan kuinka paha -ja iänkestävä selkävamma hänellä on. Lääkärit eivät olleet ottaneet tosissaan hänen kipujansa hänen ollessaan vielä lapsi, joten eräänä päivänä hänet vietiin kiireellisesti selkäleikkaukseen. Siitä seurasi monta vakavaa vaivaa, ja hermot vaurioittuivat. Hänellä on pullistumia selkärangassa ja monen näköistä muuta ongelmaa. Kaiken lisäksi, hänelle todettiin iso aivokasvain, jota ei nähtävästi pystytä leikkaamaan. ”T”:n isä on jopa kerran löytänyt tyttärensä puoli halvaantuneena lattialta, ja kuskannut lapsensa kiireellisesti sairaalaan. Nuorella naisella on puoliso, jolle hän on sanonut, että jos mies ei jaksa ”puoliramman” kanssa elää, niin hän on vapaa lähtemään. Erikoista on, ”T”:n koiralle tuli täsmälleen samat selkävaivat kuin hänelle, ja vielä samoissa selkänikamissa. Koira on hänelle rakas, kun lapsiakaan ei voi toivoa vahvojen epilepsialääkkeiden sekä kovien särkylääkkeiden vuoksi. Koin sydämessäni suurta Jumalan rakkautta tyttöä kohtaan ja aloin puhua pelastavasta Jumalasta, joka on ihmeitä tekevä. Todistin uskostani Yeshuaan. Pesupaikalla hieroessani hänen päänahkaansa, rukoilin sydämessäni hänen puolestaan. Vaihdoimme puhelinnumeroita ja totesimme kuinka lähellä toisiamme asumme. ”T” on ateisti, mutta kuunteli minua herkistyneenä. Uskon, että Pyhä Henki tekee työtä rakkauden tasolla.  Aidon välittämisen aistii, tuntee ja kokee. Rukoillaan ”T:n” puolesta, jotta hänen sydämensä maaperä olisi avoin vastaanottamaan Yeshuan. Hän voi hänet parantaa ja hänen tarinansa voi olla pelastukseksi koko perheelle. Herra myös käyttää luomiansa eläimiä meitä hoitamaan, kuten tämä tytön koiraa tekee. Jumala puhuu tavalla ja toisella…

Suomen ACC:n VII konferenssi

Osallistuimme Suomen ACC:n konferenssi ja koulutustapahtumaan Lahden Sibeliustalossa 19. – 21. tammikuuta. Henkilö, joka kutsui meidät oli  suunnitellessaan konferenssia rukouksessa tullut kosketetuksi, ja näki kuvan jossa Efraim puhalsi konferenssisalissa sofar-soitinta.  Konferenssin teemana oli ” vihan näyttämöltä rakkauden näyttämölle – sovintoon.” Tämän teeman ajatus nousee Malakian kirjan viimeisen jakeen

sanoista  ”Hän kääntää isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet isien puoleen.” Itsenäisyyden vuosi vaihtui sisällissodan vuodeksi tammikuussa 1918. Konferenssissa virittäydyttiin mm. historian kipeisiin ja vaiettuihin muistoihin sekä sotatrauman vaikutuksiin. Presidentti Sauli Niinistö rohkaisi uudenvuoden puheessaan käsittelemään rehellisesti sisällissodan muistoja: ”Vain rehellisyys luo pohjan luottamukseen. Yhteisö on vahva, jos se kykenee käsittelemään myös kipeitä asioita. Menneisyyden kanssa on hierottava sovintoa.”

Lauantaiaamupäivällä psykodraamaohjaaja Eeva Riutamaan johdatti konferenssiin osallistujat yhteiselle tutkimusmatkalle vaiettuihin muistoihin sosiodraamatyöskentelyssä, ja opetuksen ”rakkaus ilman pelkoa” (Pauline Skeates) jälkeen, ihmiset kokoontuivat yhteen ja laittoivat ristin juurelle kukin, joko punaisen tai valkoisen nauhan. Sitten poikamme, Elnatan ja Eliel puhalsivat sofariin. Poikia tultiin kiittämään sydämen kosketuksesta, ja jotkut kertoivat kyynelten valuvan poskia pitkin kuulleessaan sofarin äänen. Sofarin ääni koskettaa sielumme sopukoita ja avaa sydämet. Se kutsuu sydämen murtumiseen ja nöyryyteen. Sofarin äänen kuuleminen on sydämen avaamista kuulemaan Jumalan ääni.

Hitlerintervehdys

Eräänä koulupäivänä, jolloin odotin ensimmäistä asiakastani, niin ovesta astuikin sisään kolme henkilöä, josta yksi heistä nosti kätensä tokaisten minulle: ”Heil Hitler!” Säpsähdin ja varmistin, ettei Daavidintähtikoruani näkynyt – piilossa oli. Kolmikon mukana, oli se minun asiakkaani, josta kävi ilmi, että hän on erittäin alistunut tyttö. Tilanne toi asian esille, kun hänen poikakaverinsa alkoi puhumaan sopimattomia koko koulun kuullen. Niin hävettäviä ja törkeitä asioita, että vilpittömästi ihmettelin ettei kukaan puuttunut asiaan. Sama henkilö, joka sanoi minulle: ”Heil Hitler”. Asiakkaani äiti oli mukana, ja hänkin oli nolona kun kaveri haukkui häntä yleisellä paikalla. Mies riehaantui niin, että alkoi potkimaan koulun ikkunoita. Pelkäsimme hänen tarttuvan hiustenleikkaus saksiin, joita ympärillä riitti, ja iskevän ne jonkun kaulaan. Opettajien tehtävänä olisi ollut soittaa salaa poliisille, mutta kukaan ei soittanut. En pystynyt olemaan enää hiljaa nähdessäni miehen olevan uhka meille kaikille, niin laitoin hänet kuriin Yeshuan antamalla auktoriteetilla, kunnes kaveri ei enää kestänyt, ja lähti ulko-ovesta. Ystävälleni kerrottuani episodin, hän sanoi: ”Kuule Rachel, tämä vaan vahvistaa sitä tosiasiaa, että olet niin oikealla paikalla kun olla voit, ja siksi vihtahousu raivoaa. Sielunvihollisen käyttämänä mies osui suoraan juutalaisnaiseen.  Tämän karmean kokemuksen lisäksi haluan kertoa, että koulussa, niin opettajat kun oppilaatkin käyvät selvänäkijöillä, on lesboja, vapaita ajattelijoita monessa suhteessa. Viimeksi kuullessani kuinka eräs opettaja yhdessä oppilaiden kanssa pilkkasivat skitsofreniaa kärsivää oppilasta, puutuin sanomalla: ”Jumala häntä auttakoon!” Se veti heidät hiljaiseksi.  Kaiken keskellä sanon rakkaudella mielipiteeni, vaikka minua joskus ”haukutaan” sielujen parantajaksi. Ei ole aina helppoa, ja paljon on epäoikeudenmukaisuutta oppilaiden keskuudessa, mutta onneksi on myös oikeudenmukaisia opettajia. Ennen kun tiesin joutuvani tähän kouluun, niin sain sanoman sanoman: ”Jumala lähettää sinut paikkaan, jossa on niin kuivaa erämaata, että maa halkeilee alta, mutta siellä sinä saat olla Yeshuan valona ja suolana”. 

Kiitos kun muistatte minua rukouksin, koska oikeudessa ja totuudessa pysyn, vaikka minua sorrettaisiin. Kiitän Herraa, että Hän on vahvistanut minua vuosien varrella, vaikka joskus olen ollut koulukiusattu ja alistettu. Tuhkasta Hän muovaa uutta. Ei enää minä, vaan Messias minussa.

Puurim-juhla

Muutama vuosi sitten viedessämme poikiamme Elnatania ja Elieliä hematologille Hadassan sairaalaan, meidät vastaanotti sisääntuloaulassa iloinen Puurim karkelo. Musiikki pauhasi kympillä, tapahtuman järjestäjillä ja sairaalan henkilökunnalla Puurim-asut päällä. Lapset saivat askarrella omia Puurim-asuja, oli hodareita, hattaroita ja lettuja virvokkeineen. Tällaista juhlintaa harvemmin näkee länsimaisissa sairaaloissa. Eri avustusjärjestöt muistavat lahjoilla sairaaloissa asuvia lapsia, ja tuovat iloa ja riemua pienten lasten sydämiin, jotka ovat sairastuneet monet hyvinkin vakavasti. Aikuiset antavat lahjoja hyväntekeväisyyteen ja nauttivat herkullisista ruuista, ja erityisesti leivonnaisista nimeltä ”Haamanin korvat”. Synagogissa luetaan Esterin kirjakääröstä kertomus lävitse kahdesti. 

Puurim-juhlaa vietetään tänä vuonna 1. – 2. maaliskuuta. Puurimia vietetään Esterin kirjassa kuvattujen tapahtumien muistoksi. Persian kuninkaan Ahasveroksen kaunis juutalainen puoliso, kuningatar Ester, pelasti Jumalan avulla koko juutalaisen kansan vainoojiltaan. Kuninkaan paha neuvonantaja Haaman juonitteli juutalaista Mordokaita vastaan, sillä tämä ei ollut suostunut kumartamaan Haamania. Haaman halusi kostoksi tuhota koko juutalaisen kansan. Paha sai kuitenkin ansaitun palkkansa, ja lopulta Mordokain sijasta Haaman poikineen ripustettiin hirsipuuhun. Kannattaa lukea tämä jännittävä ja henkeäsalpaava kertomus Esterin kirjasta. Haamanin henki nostaa tänäänkin hyvin voimakkaasti päätään. Rachel sai sen omakohtaisesti kokea koulussa. Tämä Haamanin henki – antisemitismi nostaa päätään kaikkialla. Juutalaiset euroopassa elävät peloissaan. Me tiedämme mitä tapahtuu Skandinaviassa.

Mordokain sanat: “Kuka tietää, etkö sinä juuri tällaista aikaa varten ole päässyt kuninkaalliseen arvoon” sai Esterin miettimään kohtaloaan.  Ester päätti  rohkeasti paljastaa Haamanin suunnitelman juutalaisten tuhoamisesta kuningas Ahasverokselle. Olkaamme Esterin kaltaisia ja vastustakaamme lujana tämän maailman ”Haamaneja” maailmassa, sekä niitä tahoja jotka kieltävät holokaustin.

Kiitos ja rukousaiheet

–       Kiitos sinulle uskollisuudestasi  työtämme ja yhdistystämme kohtaan.

–       Kiitämme Jumalaa, että Rachel on saanut olla koulussa valona ja suolana.

–       Kiitämme tulevasta Puurim-juhlasta. Am Israel Chai!

–       Rukouksemme on, että saisimme käyttöön asunnon, jonne voisimme Israelista käsin aina tulla vieraillessamme Suomen seurakunnissa kalenterivuoden aikana, noin 2 ½ kuukauden ajan.

Yeshuan Vapahtajan armo ja Isän Jumalan rakkaus olkoon sinun kanssasi.

Efraim & Rachel ja pojat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *