2017-11 Uutiskirje


”Minä kiitän sinua siitä, että olen tehty ylen ihmeellisesti; ihmeelliset ovat sinun tekosi, sen minun sieluni kyllä tietää.” Psalmi 139:14

Liian usein me arvostamme itseämme sen mukaan miten ihmiset kohtelevat meitä. Miten menestyneitä olemme ja miten täydellistä elämää elämme. Ongelmana on se, että kaikki nämä voivat muuttua. Jos sinä arvostat itseäsi sen mukaan miten ihmiset kohtelevat sinua, niin mitä tapahtuu kun ihmiset arvostelevat sinua ja pettyvät sinuun? Koetko arvosi laskevan? Jos sinä perustat arvosi sen mukaan miten ihmiset sinua kohtelevat tai arvostavat, niin olet heikoilla jäillä. Tai jos arvostat itseäsi sen mukaan paljonko sinä ansaitset tai tililläsi on rahaa. Mikä on sinun ammattisi ja tittelisi. Jos et saa sitä asemaa mitä olet toivonut, tai jos sinun bisnekset menevät nurin. Meneekö arvosi niiden mukana alas – etkö enää arvosta itseäsi? Jotkut ihmiset eivät tunne oloansa hyväksi, kun ovat tehneet virheitä elämässä. He eivät ole sitä, mitä ajattelivat tai toivoivat olevansa. Voivat kokea turvattomuutta ja pelkoa. He perustavat arvonsa saavutuksiin ja suorittamisiin. Sinun arvosi pitää perustua siihen tosiasiaan, että sinä olet korkeimman Jumalan lapsi. Koko maailmankaikkeuden luoja puhalsi elämän sinuun. Muovasi sinut äitisi kohdussa.

Miten joku kohtelee sinua, ei muuta sinun arvoasi. Mitä he sanovat tai tekevät, ei vähennä tai muuta sitä kuka sinä olet. Virheet mitä olet tehnyt ei vähennä sinun arvoasi. Se mitä sinä olet tehnyt ei kerro sitä kuka sinä olet. Sinä voit ostaa uuden talon tai uuden auton mutta se ei nosta yhtään sinun arvoasi. Sinä olet arvokas, vaikka et omistaisi yhtään mitään tai nimesi edessä ei olisi titteliä. Asemasi voi antaa sinulle vaikutusvaltaa, mutta ei anna sinulle enempää arvoa. Sinä voit olla kotiäiti, sähkömies, bussikuski, insinööri tai lääkäri. Arvosi ei perustu siihen mitä teet tai kenet tunnet. Ne on kaikki pinnallista, ja ne asiat voivat muuttua. Sinun arvosi tulee sinun Luojaltasi. Jumala puhalsi elämän sinuun. Sinussa on Kaikkivaltiaan Jumalan dna. Sinussa virtaa Kuninkaallinen veri, mutta sielunvihollinen tekee oikein ylitöitä sen eteen, että tuntisit itsesi mitättömäksi. Hän rakastaa sitä, että uskot valheita joita ihmiset saattavat sanoa sinusta, että kokisit itsesi ala-arvoiseksi tai luuseriksi. Sieluvihollinen haluaa, että vertaat omaa elämääsi jonkun toisen elämään. Mutta tiedätkö sinä olet kallisarvoinen juuri nyt – sellaisena kuin olet. Olet Jumalan mestariteos. Sinä olet ainutlaatuinen. Ei ole toista sinun kaltaistasi. Nosta pääsi, koska olet kauniisti ja ihmeellisesti tehty, Psalmi 139:14. Sinä olet Kaikkivaltiaan Jumalan poika ja tytär.

Älä perusta arvoasi ihmisiin. Ihmiset ovat hauskoja. He kehuvat sinua tänään, ja huomenna moittivat sinua. Sinä et tarvitse ihmisiä kertomaan sitä, kuka sinä olet. Ihmiset voivat pettää sinut, tulla sinulle kateelliseksi. Ainut tärkeä asia on, että annat Jumalan kertoa sinulle kuinka tärkeä olet hänelle. Jumala sanoo, että olet mestariteos. Olet ainutlaatuinen. Joku on voinut sanoa sinulle päinvastaista. Et ole lahjakas, puoleensa vetävä, persoonasi ei ole kiinnostava. Anna sen mennä toisesta korvasta sisään ja tulla toisesta korvasta ulos. He eivät määritä sinun arvoasi. Se mitä he sanovat tai tekevät, ei muuta sitä tosiasiaa, että olet mestariteos. He eivät ohjaa sinun elämääsi. He eivät antaneet sinulle elämää. Sinun arvosi tulee Jumalalta joka sinut loi. Hyvä uutinen on se, että toiset ihmiset eivät voi muuttaa arvoasi, etkä myöskään sinä. Jumala antoi sinulle arvosi, ennen kuin synnyit tähän maailmaan. Olet arvokas.

Seurakuntavierailuja

Olemme saaneet kutsuja seurakuntiin ja olemme iloinneet siitä, että olemme saaneet vahvistaa Messiaan ruumiista Jumalan Sanalla. Sanassa on parantava voima, joka eheyttää ja parantaa ihmisen kaikin puolin. Raamattu on jumalallinen ja samalla myös inhimillinen. Se on ihmisten välityksellä annettu Jumalan ilmoitus, ja se on kaikille ihmisille kaikkina aikoina sopiva ja ajankohtainen. Raamatun ihmisten elämä koskettaa ja opettaa meitä, eikä heidän elämässään mikään ollut sattumaa. Ystäväni, ei sinunkaan elämässäsi ole mitään sattumaa. Sinun elämästäsi tulevat aikakaudet tulee oppimaan sen, kuinka Jumala ihmeellisellä tavalla on kutonut armon kudosta sinun sisimpääsi. Jokaisessa historian vaiheessa Jumalan äärettömän suuri armo tulee esille.

”Ja yhdessä hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Messiaassa Yeshuassa, osoittaakseen tulevina maailmanaikoina ylenpalttisen runsasta armoaan hyvyydessään meitä kohtaan Messiaassa Yeshuassa.” (Ef. 2:6-7 RK)
Arameaksi tämä on selkeämpi: ”Osoittaakseen tuleville maailman aikakausille ylenpalttisen runsasta armoaan…”

Sapattiaterioita

Seurakunnat ja yhdistykset ovat halunneet järjestää sapattiaterioita, ja ovat kutsuneet meitä opettamaan sapatinvietosta. Olemme huomanneet, kuinka ihmiset ovat vapautuneita ja iloisia sapattiaterialla. Laulamme heprealaisia ylistyslauluja, ja niiden voimakas raamatullinen sanoma tuo iloa ja rohkaisua ihmisten sydämiin.
Ennen yhteistä ateriaa sytytetään sapattikynttilät, ja siunataan viini ja challah-leipä. Sapattina muistamme Jumalan täydellistä luomistyötä ja Hänen hyvyyttään, koska Jumala lepäsi seitsemäntenä päivänä, sapattina, kun Hän oli luonut maailman. Messiaanisella sapattiaterialla korostamme sitä, että Yeshua on maailman valo ja sapatin Herra. Sapatti on juhlavaa yhdessäoloa, iloista puhetta, naurua, ja laulua. Sapatti on levon, pysähtymisen ja perheen kanssa yhdessä olemisen päivä.

Opiskelukuulumisia

Syyskuusta lähtien olen, (Rachel), ahkerasti opiskellut käyden kampaaja/ kauneusmeikkaus koulutusta. Olen totisesti saanut vaikuttaa omalla uskollani, olemuksellani, ja luonteellani, opiskelukollegoiden keskellä, jossa olen saanut kuulla epäraamatullista suvaitsevaisuutta. Puheenaiheet voivat usein olla pinnallisia, sekä raskaita, koska ne sotivat minun ajatuksieni kanssa, mutta siinä on hyvä välittää omat mielipiteeni asioista. Menkää kaikkeen maailmaan…, jotta evankeliumi leviäisi. Olen hyvin avoin ja en häpeä kertoa Jumalastani, Herrastani. Kyllähän minulta kysytäänkin, että kuinka teologian opinnoista ryhdyin opiskelemaan tällaista alaa. Vastaan, että moni murtunut ja rikkinäinen ihminen tarvitsee ”sponsoria” voidaksensa jälleen arvostaa itseänsä Jumalan kuvaksi luotuna päästääkseen jälleen eteenpäin elämässä. Kaunistumista voidaan käyttää oikealla -tai väärällä tavalla riippuen sydämen puhtaudesta.

Avioliiton siunaamistilaisuus

Sain olla hiljattain Itä-Suomessa siunaamassa avioparin, jotka olivat joitakin päiviä aiemmin vihitty maistraatissa. Siunaustilaisuus oli lämmin, avoin ja kaunis tilaisuus. Avioparista näkyi heidän välinen rakkaus, arvostus ja kunnioitus. Oli myös rohkaisevaa saada palautetta avioparilta koskettavasta ja rohkaisevasta puheesta, sekä siitä, että perheenä saatiin tuoda soitoin ja lauluin iloa koko juhlaväelle. Avioliitossa miehen ja naisen erilaisuus näkyy rikkautena, joka on arvokasta monella elämän alueella. Kyse on yhteisestä etsinnästä ja ilosta, joka rakkaudessa, toista huomioiden yhdessä löydetään. Kun mies ja vaimo kokee yhteyden hyväksi, ei toiselle tehdä mitään pahaa. Siinä lienee hyvä koettelukohta. Minkä kumpikin kokee hyväksi, se on hyvä.

Kiitos ja rukousaiheet

– Arvosi on mittaamaton. Sinä olet Jumalan mestariteos.

– Kiitämme Herraa kaikista seurakuntavierailuista ja sapattiaterioista.

– Kiitos Jumalalle, että Rachel saa olla Jumalan valona koulussa.

– Kiitämme Jumalaa, että saimme olla siunaamassa yhteiselle elämäntaipaleelle ystäviämme.

– ”Sinun muureillesi, Jerusalem, minä asetan vartijat; älkööt he milloinkaan vaietko, ei päivällä eikä yöllä. Te, jotka ylistätte Herraa, älkää itsellenne lepoa suoko. Älkää antako hänelle lepoa, ennenkuin hän on asettanut ennallensa Jerusalemin, tehnyt sen ylistykseksi maassa.” Jes.62:6-7

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *