Castellin palvelut

Ruokakauppoja, shwarmaravintola, burgeriravintola, kahviloita, leipomoita, hedelmäkauppa, mauste/pähkinä kauppa, parturiliikkeitä ym. Lisäksi uusi  iso ostoskeskus Mevasseret. 

Meiltä on lyhyt matka kävellä Kastellin kaupalliseen keskukseen. Kävellen matka taittuu muutamassa minuutissa. Myös Alueen alueen suuremmat kauppakeskukset ovat kävelymatkan etäisyydellä, kuten myös läheinen Rami Levin supermarket.

Ostoskeskukset

Kanion Mevasseret on noin 10 minuutin kävelymatkan päässä meiltä. Se on hiljattain avattu ostoskeskus, jossa löydät kaikki mitä tarvitset.

Toinen ostoskeskus, joka on vanhempi on Kanion Harel joka löytyy noin 20 minuutin kävelymatkan päässä Mevasseret Zionissa. Sieltä löytyy kaikki palvelut:

Ruokakauppa, pankki, posti, apteekki ja kemikaalikauppa, kampaaja, kahviloita, leipomo, ravintoloita, paperikauppa, kirjakauppa, vaateliikkeitä, saippua ja hajuvesiliike, kenkäliikkeitä, urheiluliikkeitä, laukkuliike, lastenliikkeitä, ompelimo, rahanvaihto postista, ja ulkoterassilla näköalapaikka.

Lähikaupat: Pikkukaupat löytyvät läheltä eli Castelin liikenneympyrästä.

Huomioikaa, että kun sapatti alkaa perjantaina, niin yllämainitut kaupat sulkevat noin klo 15:00, jotkut aikaisemmin ja toiset myöhempään. Liikennekin loppuu varhain, joten huomioikaa tämä.

Sapatti-ateria

Jos toivotte osallistuvanne sapatti-ateriaan, niin ilmoittakaa henkilömäärä mahdollisimman varhain. Sapattirukoukset tekevät perheen emäntä ja isäntä. Siihen kuuluu: sapattikynttilöiden siunaaminen. Perheen isäntä siunaa Kiddush-viinin ja Challa-leivän heprealaisin rukouksin. Sitten lauletaan sapattilauluja ja niiden jälkeen aloitetaan sapattiateria. Ateriaan kuuluu rikas alku salaatti, chalaleipä, humus ja pikkelssit, pääruoka, jälkiruoka ja kahvit/tee. Tilanteen mukaan jatkamme iltaa rukoillen eri aiheiden puolesta ylistysmusiikin kanssa. Tunnelma on aina mahtava ja vapaa Jumalan läsnäolossa. 
Sapatti aterian hinta on 25 euroa/henkilö.