[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Nuoret armeijassa

Vierailemme Israelin armeijassa ja tarjoamme apua nuorille heidän asioissaan

Israelin puolustusvoimat koostuu maa-, ilma- ja merivoimista. Se tunnetaan usein lyhenteellä Tsahal. Ensimmäisenä maailmassa Israel otti naiset yleisen asevelvollisuuden piiriin. Israelissa asevelvollisia ovat juutalaiset, druusit ja tsertsekit. Haredijuutalaiset, jotka opiskelevat Tooraa jeshiva-koulussa, järjestetään vapautus.

Israelin armeijassa palvelukseen astutaan 18-vuotiaina. Palvelusaika on miehillä 36 ja naisilla 21 kuukautta. Naisten ei kuitenkaan tarvitse mennä armeijaan jos he ovat naimisissa tai jos heillä on lapsi. Lykkäystä voidaan myöntää yliopisto-opiskelijoille. Kaikki alle 51-vuotiaat reserviläiset suorittavat vuosittain korkeintaan 39 päivää palvelusta.

Haluamme rakentaa ja syventää yhteistyötä Israelin puolustusvoimien kanssa ja siksi mietimme mahdollisuuksia järjestää tilaisuusuuksia, jotka olisivat palveluksessa oleville maksuttomia. Tilaisuuksien yhteydessä tai erikseen sopimalla toivoisimme voivamme järjestämme mahdollisuuden keskustella kanssamme myös anonyymisti.

Tulevaisuudessa toivoisimme voivamme tarjota apuamme myös nuorten elämänhallintaan ja identiteettiongelmiin liittyvää keskusteluapua. Pidämme tärkeänä, että nuorten kanssa keskustelee koulutettu ammattihenkilö. Siksi pidämme tärkeänä, että meilla on mahdollisuus saada taustatukea moniammatilliseslta taustaryhmältä, jossa toimii mm. sairaanhoitajia.

Haluamme auttaa erityisesti nuoria palvelukseen astuvia. Armeijaan tulo voi herättää monia kysymyksiä mm. parisuhteen, talouden, jaksamisen ja palveluksessa pärjäämisen suhteen. Nuoret tarvitsevat keskustelua ja rinnalla kulkijaa, jo ennaltaehkäisevässä mielessä. Tällä tavalla ongelmat eivät pääse kasvamaan liian suuriksi ja armeijapalvelus kohtuuttoman raskaaksi. Keskustelemme mielellämme myös arkisista iloista ja suruista.

Sydämellämme on palvelukseen astuvat sotilaat ja rukoilemme Jumalan ohjaavan meille oikean kanavan tavoittaaksemme ja auttaaksemme heitä.

Efraim ja Rachel Naggari

Kramim st 35A

9073535 Mevaseret Zion

ISRAEL

+972(54) 757 7919

Valona maailmalle ry

Hope for Tomorrow - Toivoa huomiseen ry

FI88 1783 3000 0159 12

Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa numero RA/2017/152