[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Huoneistossa on täysin varusteltu keittiö ruokailuvälineineen.

Elämän Puolesta työ

Olemme tehneet Elämän puolesta työtä Israelissa vuodesta 2003

Millaista Elämän Puolesta -työ on?

Paras tapa työn aloittamiseksi on rukous Kaikkivaltiaan Taivaallisen Isämme edessä. Sinäkin voit pyytää, että Hän ohjaisi sinua tässä toiminnassa kantamaan vastuusi ja täyttämään paikkasi.

Päivittäin, eri vuorokauden aikoihin, saamme puhelinsoittoja aborttia suunnittelevilta tai abortin tehneiltä naisilta. Keskustelemme aborttia harkitsevien kanssa ja autamme sekä heitä sekä sen seurauksista kärsiviä. Rukoilemme heidän kanssaan, että Taivaallinen Isä vaikuttaisi heidän ratkaisuihinsa. Tavatessamme annamme heille Elämän Puolesta -traktaatin tai muuta tilanteeseen sopivaa materiaalia.

Tavoitteenamme on toimia kohdussa kasvavien lasten suojelemiseksi. Kohdatessamme henkilöitä, jotka ovat päätyneet suorittamaan abortin, rohkaisemme heitä tekemään parannuksen ja pyytämään anteeksiantoa Taivaalliselta Isältä. Haluamme tukea ja vahvistaa heitä heidän elämässään.

"Niin tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra. Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi. Jos suostutte ja olette kuuliaiset, niin te saatte syödä maan hyvyyttä; mutta jos vastustatte ja niskoittelette, niin miekka syö teidät. Sillä Herran suu on puhunut. Voi, kuinka onkaan portoksi tullut uskollinen kaupunki! Se oli täynnä oikeutta, siellä asui vanhurskaus, mutta nyt murhamiehet." (Jes.1:18-21)

Israelissa aborttia ei kritikoida tiedotusvälineissä. Hallituskaan ei paheksu sitä.  Laillinen abortti vaatii lääketieteellisen komitean hyväksynnän. Hyväksynnän ehdot ovat niin väljät, että yli 98 % haetuista aborteista hyväksytään. Laittomia abortteja ei raportoida, eikä niistä tuomita. Arviolta noin neljäsosa kaikista raskauksista päättyy raskaudenkeskeytykseen (noin 50 000 vuosittain). Israelissa raskauden voi keskeyttää lääketieteellisistä syistä 9. raskauskuukauden loppuun saakka. Sotilailla on oikeus kahteen aborttiin.

On tärkeää, että voimme kertoa erityisesti nuorille kohdussa kehittyvästä elämästä, hedelmällisyyteen vaikuttavista tekijöistä, abortin ja esiaviollisen seksin seurauksista sekä elämän pyhyydestä.

Israelissa Elämän Puolesta -organisaatiolla on toimistoja ja päivystyspalvelunumeroita kautta koko Israelin. Israelissa Elämän Puolesta -työ tunnetaan nimellä Be'ad Chaim, ja se on vuonna 1988 rekisteröity israelilainen järjestö. Kaikki naiset ovat oikeutettuja saamaan apua kansallisuuteen tai uskonnolliseen vakaumukseen katsomatta. Järjestössä työntekijät ovat messiaanisia uskovia, ja elävät todistuksena uskoa todeksi tavallisen kansan keskellä.

Kuten huomaatte, Elämän Puolesta -työ on laaja ja haastava. Suomalaiset ystävät, haluamme haastaa teitä lähtemään työhömme mukaan pelastamaan lapsia Israelissa - Antamaan elämän uudelle Israelin kansalaiselle!

Lahjaksi olette saaneet - lahjaksi antakaa!

Onneksi maailmassa on vielä jäljellä pyyteetöntä antamista - aivan kaikella ei sentään ole hintaa. Taivaallinen Isämme jakaa hyviä lahjoja ihmisille avaralla sydämellä. Auta meitä antamaan ääni niille, jotka eivät voi vielä itse pyytää apua. 

Kun elämänlahjan antaja on Jumala, voidaan varmuudella tietää, että Häneltä saatu lahja on hyvä. Jokainen Taivaallisen Isän antama lahja on arvokas ja ainutlaatuinen jo lahjan antajan nimen suuruuden tähden. Koska sinä olet saanut lahjaksi elämän, voit myös antaa lahjan elämälle. 

Auta kanssamme antamaan naiselle koti ja äitiyden ilo!

Toimintamme Israelissa

  • Haluamme antaa äänen niille, jotka eivät voi vielä itse pyytää apua. Arvostamme tukeasi ja rukouksiasi.
  • Tavoitteenamme on toimia kohdussa kasvavien lasten suojelemiseksi.
  • Kotivierailuilla näemme apua tarvitsevien todellisen avuntarpeen.
  • Järjestämme tilaisuuksia armeijassa palveleville messiaanisille auttaaksemme heitä pitämään esillä Elämän Puolesta -asiaa armeijassa.
  • Pienillä teoilla saamme suuria aikaan. Kun sinä autat - sinuakin autetaan. Samalla saat pitkäaikaisen hyvän mielen.
  • Haluamme pelastaa lapsia Israelissa ja mahdollistaa elämän uudelle Israelin kansalaiselle.
  • Israelissa Elämän Puolesta -organisaatiolla on toimistoja ja päivystyspalvelunumeroita kautta koko Israelin.
  • Tapaamme viikoittain auttavan puhelimen vapaaehtoisia työntekijöitä. Koulutamme ja tuemme heitä jaksamaan työssään.

Kallistakaa korvanne ja tulkaa...

"Kuulkaa, kaikki janoavaiset, tulkaa veden ääreen. Tekin, joilla ei ole rahaa, tulkaa, ostakaa ja syökää; tulkaa, ostakaa ilman rahatta, ilman hinnatta viiniä ja maitoa. Miksi annatte rahan siitä, mikä ei ole leipää, ja työnne ansion siitä, mikä ei ravitse? Kuulkaa minua, niin saatte syödä hyvää, ja teidän sielunne virvoittuu lihavuuden ääressä. Kallistakaa korvanne ja tulkaa minun tyköni; kuulkaa, niin teidän sielunne saa elää. Ja minä teen teidän kanssanne iankaikkisen liiton, annan lujat Daavidin armot.", (Jesaja 55:1-3).

Taivaallisen Isän ravinto on Elämän Puolesta työn avulla vapaasti tarjolla jopa heille, "joilla ei ole rahaa".

Naggarin perhe Israelissa

Naggarin perhe Israelissa

Israelissa tehdään vuosittain noin 50.000 aborttia, joista puolet laittomissa klinikoissa. Elämän Puolesta -työ tähtää äitien ja heidän syntymättömien lastensa suojelemiseen. Efraim ja Rachel Naggari kiertävät järjestön neuvonantajina ympäri Israelia. 

Efraim Naggari tutustui tulevaan vaimoonsa, Israelissa asuvaan Racheliin Suomessa. Rachel oli tullut Suomeen opiskelemaan musiikkia vuodeksi.

Lyhyen seurustelun jälkeen vietettiin häitä, ja Naggarit kävivät yhdessä 4-vuotisen raamattukoulun Keuruulla. Pian tämän jälkeen he saivat Patmos Lähetyssäätiön kautta kutsun juutalaistyöhön Brysseliin syyskuussa 1999. Paikka oli tuttu entuudestaan, sillä he olivat olleet siellä jo kolme kuukautta jatko-opiskelun merkeissä.

 

Profetia Israelissa

Nelisen vuotta vierähti Brysselissä, kun 7-vuotishääpäivä alkoi lähestyä. Efraim ja Rachel eivät olleet koskaan käyneet Israelissa yhdessä, joten he päättivät lähteä viikoksi Israeliin.

Muutamien Jerusalemissa vietettyjen päivien jälkeen pariskunta matkasi Nataniaan (israelilaisittain Netanya).

– Ensimmäisenä iltana kävellessämme Natanian katuja huomasin sanovani puoliääneen, että Jumala, jos joskus haluat johdattaa meidät Israeliin, tämä Natania voisi olla sopiva paikka, muistelee Efraim.

Parin päivän jälkeen Efraim ja Rachel palasivat Jerusalemiin ja heidät kutsuttiin sapattiaterialle perheen luo joihin he olivat tutustuneet Jerusalemin keskustassa. Kun he nauttivat sapattiateriaa ystäväperheen luona ja rukoilivat, perheen äiti profetoi, että Belgia ei tulisi olemaan Naggarien lopullinen paikka.

– Me olimme jo keskustelleet pankissa asuntolainasta ja suunnitelleet muutenkin asettumista lopullisesti Brysseliin, joten tämä profetia oli todellinen shokki meille molemmille. Mutta sovimme, ettemme puhuisi siitä kenellekään.


Pikku-Pariisi kutsuu

Kaksi viikkoa Brysseliin paluun jälkeen alkoivat Jumalan tuulet puhaltaa.

– Me vain katselimme, mitä ympärillä tapahtui – ihmissuhteitakin katkesi. Mutta joskus Jumala joutuu tekemään radikaalejakin leikkauksia suunnitelmiensa toteuttamiseksi. Mutta me luotimme Jumalan johdatukseen, kertoo Efraim.

Puolitoista vuotta aikaisemmin Rachel oli nähnyt unen, jossa heidät siirrettiin raketilla Israeliin. Toisaalta jo Isossa Kirjassa opiskellessaan Rachel oli myös nähnyt unen, jossa pariskunta oli istunut kapeassa kanootissa, joka puikkelehti mutkittelevaa jokea pitkin mereen. Efraim ja Rachel olivat nähneet tuolloin silmiensä edessä Israelin maan.

Aikaa kului vähän yli puolisen vuotta, kun palaset alkoivat loksahdella paikoilleen, ja Naggarit jättivät messiaanisen seurakuntansa Belgiassa ja tekivät juutalaisina alijan eli maahanmuuton Israeliin, helmikuussa vuonna 2003.

– Emme tienneet vielä muuttaessamme, että Nataniaa kutsuttiin ”Pikku-Pariisiksi” siellä asuvien lukuisten ranskalaisten takia. Me kummatkin puhuimme ranskaa, Rachel äidinkielenään ja minä opiskeltuani sitä, joten tunsimme olomme todella kotoisaksi siellä.

Naggarit liittyivät paikalliseen messiaaniseen seurakuntaan ja alkoivat tehdä nuoriso- ja lapsityötä samalla tutustuen paikalliseen ranskalaiseen yhteisöön.


Hedelmää ajallaan

Pariskunta oli jo vuosia rukoillut Jumalaa siunaamaan heitä lapsella, kun Rachel tuli 10,5 vuoden avioliittovuoden jälkeen raskaaksi.

3,5 kuukauden kuluttua joutui Efraim kuitenkin kiidättämään vaimonsa paikalliseen uskonnolliseen Laniadon sairaalaan. Verenpaine oli yli 200, ja verenvuoto oli runsasta.

– Eikä mennyt kauaa, kun näin lääkärin heittävän lapsemme kuin paperipallon roskiin silmieni edessä. 6.1.2006 on jäänyt järkyttävänä muistona mieliimme.

Eteen tuli ratkaisun paikka, kääntääkö Jumalalle selkänsä vai heittäytyä Jumalan kasvojen eteen ja ymmärtää tapahtunutta.

– Siinä oli varsinainen tosimiehen paikka, huomauttaa Rachel.

– Tulimme siihen tulokseen, että jos nyt käännämme selkämme Jumalalle, emme koskaan saa nähdä sitä päämäärää, jonka Hän on meille varannut, lisää Efraim.

Naggarit sulkivat kaikki sähköiset viestimensä ja hiljentyivät Herran kasvojen eteen viikoksi. Ja Jumala alkoi puhua. Paljon oli tapahtunut vuosien varrella, mutta Naggarit eivät olleet huomanneet Jumalan viestejä.

Rachel oli esimerkiksi nähnyt vuosi ennen raskaaksi tuloaan unessa äitienkelin, joka oli odottanut lasta yhtä kauan kuin Naggaritkin. Lapsi siirrettiin enkelille paratiisiin, ja hän otti lapsen syliinsä ja karkeloi suukotellen vauvaa. Äitienkelin kasvoilta näkyvä syvä rakkaus oli painunut Rachelin sydämeen. Aamulla herättyään hän oli kertonut unensa Efraimille ja todennut tulevansa vielä raskaaksi.

Seurakunnan kokouksessa eräs ystäväpariskunta antoi Naggareille kortin, johon oli kirjoitettu Psalmin 1 jakeet 2-3. “…Hän on kuin puu, vetten äärelle istutettu: se antaa hedelmän ajallaan, eivätkä sen lehdet lakastu. Hän menestyy kaikissa toimissaan.”

– Me olimme ymmärtäneet tuon hiljaisen viikon aikana, että jos me kestämme tämän, me tuotamme hedelmää ja Jumala saa viedä meitä eteenpäin palvelutehtävässämme.

– Me saimme myös sanoman, että menettämämme lapset tulevat tuottamaan hedelmää. Emme silloin ymmärtäneet sanomaa, mutta tajusimme, että jos ei nisunjyvä putoa maahan ja kuole, siitä ei voi syntyä uutta, kertoo Rachel. 

– Minulla oli tuona vuonna 2006 kolme keskenmenoa ja myöhemmin vielä kolme lisää, eli meillä on kuusi pientä lasta taivaassa kasvamassa.


Seuraava askel

Vuonna 2007 Naggarit astuivat mukaan Be’ad Chaim eli Elämän Puolesta -työhön. Se  on vuonna 1988 rekisteröity israelilainen järjestö, jonka tavoitteena on suojella äitejä ja heidän syntymättömiä lapsiaan. Järjestöllä on toimistoja ja päivystyspalvelunumeroita kautta koko Israelin.

Efraim kertoo heidän istuneen kolme vuotta aikaisemmin lennolla Pariisista Tel Aviviin kyseisen järjestön johtotehtävissä toimivan lääkärin vieressä. Nainen oli selvittänyt koko lennon ajan heidän toimintaansa, mutta Jumala ei ollut vielä silloin valmistanut Naggareita astumaan palvelukseen.

Seuraavana vuonna Jumala siirsi Naggarit Nataniasta Mevasseret Zioniin, kylään noin seitsemän kilometrin päähän Jerusalemista, jossa Be’ad Chaimilla on Agrippakadulla noin 400 neliön avarat tilat.

Naggarit ovat järjestön ainoat kiertävät neuvonantajat. Eli he vierailevat asiakkaiden kotona, jossa he voivat olla rennommin eikä tarvitse jännittää toimistoon tuloa.

– Näiden vuosien aikana olemme päässeet todella hedelmällisiin ja syvällisiin keskusteluihin. Ja uskaltaisin sanoa, että olemme nähneet lähes 100 prosenttisesti voittoja. Vaikka nainen olisi tilannut abortin seuraavaksi päiväksi, hän on kuunneltuaan Rachelin tarinan perunut toimenpiteen. Naiset ymmärtävät paremmin elämän arvokkuuden, jota he kantavat sisällään, selostaa Efraim.

 

Leijonan asenteella

Naggarit joutuvat kohtaamaan paljon erilaisia elämäntilanteita; on taloudellisia murheita, mies saattaa olla vankilassa, poikakaveri on jättänyt kuultuaan raskaudesta jne.

Rachel kuvailee itseään teepussiksi, joka uitetaan kuumassa vedessä asiakasvierailun aikana. Hän menee asiakkaana olevan naisen sielunmaisemaan ja auttaa näkemään valoa edessäpäin.

– Se on tavallaan puhetta sydämen tasolta sydämelle. Naiset huomaavat, että heidän lähellään on ihmisiä, jotka välittävät ja sitoutuvat huolehtimaan lapsesta vuoden tämän syntymän jälkeen, Rachel toteaa.

Elämän Puolesta -järjestö antaa käytännössä kaiken tarvittavan vaipoista vauvan sänkyyn ja rattaisiin sekä kuukausittain kupongin, jolla äiti voi hakea vauvalle korvikemaitoa ym. tarvittavaa.

– Me kerromme myös avoimesti olevamme messiaanisia juutalaisia, jotka uskomme Yeshuaan (Jeesukseen). Usein myös kysymme, jos saamme rukoilla heidän puolestaan. Ja joka kerta on lupa myös annettu. Jos on ollut sairautta, rukoilemme tietenkin myös parantumisen puolesta. Jokainen, jolle olemme tarjonneet Raamattua, on myös ottanut sen vastaan. Väittäisin, että Israel on Eurooppaa avoimempi evankeliumille, arvioi Efraim.

– Me menemme vierailuille leijonan asenteella. Emme valmiiksi taistelun menettäneinä vaan voitosta käsin. Asenne on hyvin tärkeä, mehän emme mene omassa voimassamme vaan Jumalan antamassa voimassa. Me tiedämme, missä seisomme ja kuka on kanssamme, selventää Rachel. – Eli asenteemme on voitosta voittoon, ja kunnia tulee Jumalalle. 
On tärkeä löytää avain naisten sydämiin, että hän näkee toivoa elämässään.

– Rukoilen aina etukäteen, että avaa Jumala sieluni silmät, että näkisin ydinongelman kulloisessakin tapauksessa. Monesti asiat ovat näillä naisilla ja nuorilla tytöillä todella solmussa, paineita tulee niin perheen kuin esimerkiksi anopin taholta. Mutta Pyhä Henki avaa pahimmatkin solmut, Rachel huomauttaa.

 

Entä vauvan ihmisoikeudet?

Abortti on kiperä aihe Israelissa, eikä siitä useinkaan puhuta kriittisesti tiedotusvälineissä. Hallituskaan ei Naggarien mukaan paheksu sitä.  Laillinen abortti vaatii lääketieteellisen komitean hyväksynnän. Hyväksynnän ehdot ovat kuitenkin niin väljät, että yli 98 prosenttia haetuista aborteista hyväksytään. Laittomia abortteja ei raportoida, eikä niistä joudu maksamaan sakkoja. Arvioiden mukaan noin neljäsosa kaikista raskauksista päättyy raskaudenkeskeytykseen.

– Vuosittain noin 50 000 naista palauttaa Jumalan lahjan avaamattomana, Rachel huokaisee.

Raskauden voi keskeyttää hänen kertomansa mukaan jopa 9. raskauskuukauden loppuun saakka. Terveysministeriön mukaan vauvalla ei ole ihmisoikeuksia siihen asti kun häntä ei ole irrotettu napanuorasta. Sotilailla on oikeus kahteen aborttiin. 

Naggarit painottavat olevan tärkeää, että he voivat kertoa erityisesti nuorille naisille kohdussa kehittyvästä elämästä, hedelmällisyyteen vaikuttavista tekijöistä, abortin ja esiaviollisen seksin negatiivisista seurauksista ja elämän pyhyydestä.

– Kysytäänkö lapselta äitinsä kohdussa, haluaako hän tulla abortoiduksi? ihmettelee Rachel.

– Jumalan rakastava sydän on näiden lasten puolella, ja Hänen rakkautensa on saanut meidänkin sydämemme rakastamaan näitä pieniä lapsia, joita surmapaikalle viedään. Meidän tavoitteemme on lopettaa abortit varustamalla kriisiraskaana olevat mahdollisuudella pitää lapsensa, lisää Efraim.

 

Elämän Puutarha

Latrunin luostarin ranskalaiset munkit lahjoittivat Be’ad Chaim -järjestölle runsaat neljä vuotta sitten 1,7 hehtaarin maa-alueen historiallisesti kuuluisassa Aijalonin laaksossa, jossa kulki aikoinaan Meren tie, tärkeä kauppakulkureitti Egyptistä Damaskoon. 

– Aijalonin laaksossa käytiin myös sen kuuluisin taistelu, kun Joosua käski auringon seistä paikallaan,  ja aurinko seisoi alallaan päiväkauden kiirehtimättä laskemaan kunnes, Joosua oli voittanut amorilaiset, kertoo Elämän Puutarhan kordinaattori Efraim.

Alueelle perustettuun Ganei Chaim eli Elämän Puutarhaan voi istuttaa puun keskenmenon tai abortin takia menetetyn lapsen muistoksi. Perustamisensa jälkeen puutarhaan on istutettu jo 850 sypressipuuta.

Elämän Puutarha on Naggarien kertoman mukaan uuden kasvun paikka, uudistetun elämän paikka maaperässä, minkä monet sodat ovat kerran tahranneet. 

– Se on todiste siitä, miten me palvelemme Herraa, joka kutsuu meidät ‘’valitsemaan elämän että eläisimme! tarkentaa Rachel.

– Jumala on varannut erityisen tapaamisen, restauraation puiden istuttajille. Olemme todistaneet jopa kymmenien vuosien takaisten kipujen jäävän puutarhaan, kertoo Efraim. – Jotain syvällistä tapahtuu istutuksen yhteydessä.

Kimmo Janas

Lähde: Tosimies lehti , 2015

Elämän Puolesta Israelissa

Purim-juhlan tunnelmia Jerusalemista

Viedessämme poikiamme Elnatania ja Elieliä hematologille Hadassan sairaalaan, meidät vastaanotti sisääntuloaulassa iloinen Purim-juhlan karkelo. 

Musiikki pauhasi kympillä, tapahtuman järjestäjät ja sairaalan henkilökunta olivat pukeutuneet  Purim-asuihin. Lapset saivat askarrella omia naamiaisasuja.Tarjolla oli monenlaista herkkua,  hodareita, hattaroita ja lettuja virvokkeineen. 

On meitä onnistanut, kun viimeksi Hanukkana veimme poikamme hematologin vastaanotolle, niin meitä oli vastassa Hanukka-juhlat ja lapset saivat paljon lahjoja. Tällaista juhlintaa harvemmin näkee länsimaisissa sairaaloissa. 

Eri avustusjärjestöt muistavat lahjoilla sairaaloissa asuvia lapsia, ja tuovat iloa ja riemua pienten lasten sydämiin, jotka ovat sairastuneet monet hyvinkin vakavasti. 

Aikuiset antavat lahjoja hyväntekeväisyyteen ja nauttivat herkullisia ruokia ja erityisesti "Haamanin korvia", makeita leivonnaisia. 

Purimina synagoogissa luetaan kaksi kertaa Esterin kirjan kertomus lävitse.

Juutalaisuudessa vuoden iloisin juhla on Purim, jota tänä vuonna juhlimme  24. päivä helmikuuta. Juhlinta alkaa jo muutamia päiviä aikaisemmin ja näkyy voimakkaasti katukuvassa, koska lapset pukeutuvat värikkäisiin naamiaisasuihin, maalaavat kasvojaan ja päristelevät äänekkäillä räikillä (rashanim). 

Meidänkin pojille naamiaisasut ja räikät on hommattu jo hyvissä ajoin ennen juhlaa. Vaimoni Rachel vielä komistaa meidän pojat, ja vielä isänkin kivoilla kasvomaalauksilla.

Purim-juhlaa vietetään Esterin kirjassa kuvattujen tapahtumien muistoksi (Ester 9:20-32). Persian kuninkaan Kserkseksen kaunis juutalainen puoliso, kuningatar Ester, pelasti Jumalan avulla koko juutalaisen kansan vainoojiltaan. 

Kuninkaan paha neuvonantaja Haaman juonitteli juutalaista Mordokaita vastaan, sillä tämä ei ollut suostunut kumartamaan Haamania. Haaman halusi kostoksi tuhota koko juutalaisen kansan. Paha sai kuitenkin ansaitun palkkansa, ja lopulta Mordokain sijasta Haaman ripustettiin hirsipuuhun. 

Kannattaa lukea tämä jännittävä ja henkeäsalpaava kertomus Esterin kirjasta! 

Haamanin henki Israelissa

Elämän Puolesta -työntekijöinä näemme, että  Haamanin henki on salakavalasti juurtunut tämän päivän Israelin yhteiskuntaan. Israelissa joka neljäs raskaus päätyy aborttiin. Tämä tarkoittaa sitä, että vuosittain noin 50 000 naista palauttavat taivaan Isän lahjan avaamattomana. 

Ajatelkaa, Israelin valtion perustamisesta lähtien (1948) noin kolme miljoonaa lasta Israelissa on abortoitu. Nämä lapset eivät saaneet syntyä ja kasvaa israelilaisessa yhteiskunnassa, eivätkä viettää Purim-juhlaa. 

Nyky-Israelissa ajatellaan: ”Minulla on oikeus valita mitä minä teen ruumiillani.” ”Tämä on minun yksityisasiani.” Mutta kysytäänkö lapselta äitinsä kohdussa, haluaako hän tulla abortoiduksi?” Kuka ajaa pienen lapsen oikeutta elämään kun häntä viedään surmapaikalle? 

Me elämän puolesta työntekijät Israelissa olemme niitä Estereitä ja Mordokaita, jotka taistelemme Haamanin surmanhenkeä vastaan. 

Liity sinäkin joukkoomme rukoilemaan ja taistelemaan Haamanin henkeä vastaan Israelin elämäksi. 

Hag Purim Sameach,

Efraim Naggari

Lähde: Patmos, 2013

Mikä on Be'ad Chaim?

Be'ad Chaim on hepreaa ja tarkoittaa suomeksi “Elämän puolesta”. Be'ad Chaim on rekisteröity israelilainen järjestö, jonka tavoite on suojella äitejä ja heidän syntymättömiä lapsiaan. Olemme kansallinen järjestö, ja meillä on toimistoja ja puhelinpalvelua ympäri Israelia. Autamme kaikkia naisia kansalaisuuteen ja uskontoon katsomatta.

Tarjoamme kolmenlaista palvelua: koulutusta, neuvontaa ja käytännön tukea.

Elämän puolesta -työ Israelissa

Israelissa Elämän Puolesta työ tunnetaan nimellä Be'ad Chaim. Se  on vuonna 1988 rekisteröity israelilainen järjestö, jonka tavoitteena on suojella äitejä ja heidän syntymättömiä lapsiaan. Järjestöllä on toimistoja ja päivystyspalvelunumeroita kautta koko Israelin. Kaikki naiset ovat oikeutettuja saamaan apuamme kansallisuuteen tai uskonnolliseen vakaumukseen katsomatta. 

 

Efraim ja Rachel Naggari

Elämän puolesta lähettinne Jerusalemissa

 

Mitä työhömme kuuluu?

Tehtävämme on vierailla neuvonantajien luona eri puolilla Israelia, sekä tehdä kotikäyntejä asiakkaiden luona. Tehtävämme neuvonantajien osalta on rukoilla yhdessä, rohkaista ja tukea, jakaa kuulumisia eri työkentiltä, tavata neuvonantajien asiakkaita sekä tarjota sielunhoitoa.

Kotivierailut asiakkaidemme luona auttavat meitä näkemään asiakkaiden  todelliset ongelmat, varallisuuden, akuuttin tarpeen ja sen, miten voimme parhaiten tarjota apuamme. Monesti pääsemme tutustumaan koko perheeseen ja näin saamme kokonaisemman kuvan ongelmasta ja avun tarpeesta.

Pidämme sielunhoitoseminaareja abortin kokeneille, teemme yhteistyötä sosiaaliviranomaisten kanssa tarjoten apuamme. Vaikutamme kouluissa ja sairaaloissa. Pyrimme yhdyshenkilöidemme kautta muuttamaan aborttilakia Isralein parlamentissa, Knessetissä. Viikottain kokoonnumme Bead Chaimin toimistossa Jerusalemissa rukoilemaan kriisiraskaudessa elävien asiakkaittemme puolesta koko maassa.

Asiakkaat tulevat kuukausittain Jerusalemin -toimistoon saamaan opetusta ja viettämään  rentouttavaa yhdessäoloa kuin myös noutamaan lahjakorttinsa ostaakseen lapselleen perustarvikkeita.

Järjestämme konferensseja armeijassa palveleville messiaanisille uskoville auttaaksemme heitä vaikuttamaan elämän puolesta armeijassa. Meillä on mainontaa radiossa,  lehdissä ja internetissä. Luennoimme seurakunnissa vaikuttaaksemme uskovia tekemään Elämän Puolesta -työtä omalla paikkakunnallaan.

 

Abortti Israelissa

Abortti on kiperä aihe Israelissa, eikä siitä useinkaan puhuta kriittisesti tiedotusvälineissä. Hallituskaan ei paheksu sitä.  Laillinen abortti vaatii lääketieteellisen komitean hyväksynnän. Hyväksynnän ehdot ovat kuitenkin niin väljät, että yli 98 prosenttia haetuista aborteista hyväksytään. Laittomia abortteja ei raportoida, eikä niistä joudu maksamaan sakkoja. Arvioiden mukaan noin neljäsosa kaikista raskauksista päättyy raskaudenkeskeytykseen (50 000 vuosittain). Israelissa raskauden voi keskeyttää 9. raskauskuukauden loppuun saakka. Sotilailla on oikeus kahteen aborttiin. On tärkeää, että voimme kertoa erityisesti nuorille naisille kohdussa kehittyvästä elämästä, hedelmällisyyteen vaikuttavista tekijöistä, abortin ja esiaviollisen seksin negatiivisista seurauksista ja elämän pyhyydestä.

Miksi tämä työ on tärkeää?

Israelissa joka neljäs raskasu päätty abortiin. Vuosittain noin 40 000 naista palauttavat taivaan Isän lahjan avaamattomana. Raskauden voi keskeyttää jopa 9. raskauskuukauden loppuun saakka. Terveysministeriön mukaan vauvalla ei ole ihmisoikeuksia siihen asti kun häntä ei ole irrotettu napanuorasta. Sotilailla on oikeus kahteen aborttiin.


Kysytäänkö lapselta äitinsä kohdussa, haluaako hän tulla abortoiduksi?

Jumalan rakastava sydän on näiden lasten puolella, ja Hänen rakkautensa on saanut meidänkin sydämemme rakastamaan näitä pieniä lapsia, joita surmapaikalle viedään. Meidän tavoitteemme on lopettaa abortit varustamalla kriisiraskaana olevat mahdollisuudella pitää lapsensa.